Beyazlatma işleminde ne gibi riskler vardır?
Beyazlatma işlemi hekim kontrolünde yapıldığı takdirde, korkulacak bir durum sıklıkla yaratmaz. Bazen beyazlatma işlemi sonrası, post-op hassasiyet görülebilir. Bu durum geçicidir ve istendiği takdirde yine hekiminizin kontrolüyle giderilebilir. Hamile ve emziren annelere uygulanması konusunda bilimsel araştırmalar yetersiz kaldığından ötürü, beyazlatma işlemi bu süreçlerin sonrasına ertelenmelidir.
Beyazlatma ne kadar kalıcıdır?
Beyazlatma işleminin kişiden kişiye göre değişkenlik gösteren bir kalıcılık süresi vardır. Yediğimiz ve içtiğimiz gıdalardan son derece etkilenen diş yapımız nedeniyle, kişinin sahip olduğu alışkanlıklar bu konu üzerinde etkendir. Bu sebeple belirli bir süre vermek mümkün değildir.
Evde kendimiz beyazlatma yapabilir miyiz?
Hekiminizin kontrolünde yapılacak ev tipi bir beyazlatma plağı ve ajanı ile bu mümkündür. Ancak piyasada gördüğünüz; led ışıklar, carbon içerikli macunlar, diş beyazlatma macunları gibi ticari ürünlerden sakınmalısınız. Diş yüzeyinde agresif bir aşındırma yapmak suretiyle lekeleri gideren bu gibi aparatlar, diş minesinde aşınmaya sebebiyet vererek kalıcı diş hassasiyetlerine ve diş yapısının zarar görmesine neden olur. Hekim kontrolünde yapılan beyazlatma uygulamaları ise dişe zarar vermez, kontrollüdür.